előbeszélgetés-a-tökéletes-esküvői-sminkért

A tökéletes esküvői smink titka: Miért fontos az előbeszélgetés?

A tökéletes esküvői smink titka: Miért fontos az előbeszélgetés?

Te is szeretnél az esküvőd napján a legjobb formádban tündökölni? Ezt teljesen meg tudom érteni, hiszen életed legszebb napjáról beszélünk! Biztosan Te is nézegetted már a szebbnél szebb esküvői ruhákat és a csodálatos esküvői frizurákat. Azonban ezeken túl az esküvői kinézeted elengedhetetlen része a személyre szabottan elkészített, csodaszép esküvői smink is, amely egyszerre egészíti és emeli ki a ruhád és a hajkölteményed szépségét!

Éppen ezért roppant fontos, hogy az ugyan kétségkívül lényeges ruha és frizura mellett ne feledkezz meg az esküvői smink kérdéséről sem! Hiszen gondolj csak bele: ugye Te sem szeretnél az egész esküvődön azon aggódni, hogy mikor fog elkenődni a sminked, és sírhatsz-e egyáltalán a saját esküvődön? Biztosan azzal sem szeretnél szembesülni utólag, a nászúton az esküvői képeket nézegetve, hogy mennyire nem a Te világod volt az a smink! Vagy ami még ennél is rosszabb: ha egyenesen az esküvőd előtt kapsz sokkot a tükörbe nézve!

Ahhoz azonban, hogy profi és neked tetsző esküvői sminked legyen, szükséged lesz egy precíz esküvői sminkesre, aki minden apróságra nagy hangsúlyt fektet. Éppen ezért egy hosszas előbeszélgetéssel összekötött próbasminket is elkészít a számodra.

A próbasminkkel kapcsolatban talán benned is felmerült a kérdés, hogy miért olyan fontos, ha egy profi esküvői sminkest választasz. Hiszen ő biztosan tudja a dolgát és elsőre is képes egy ámulatosan szép esküvői sminket készíteni. Ez alapvetően valóban így is van! Azonban egy profi esküvői smink nem csak csodálatos, hanem személyre szabott is! Ehhez azonban szükséges egy legalább 2-3 órás próbasmink, amelynek keretein belül a sminkeseddel alaposan átbeszélitek, hogy mit is szeretnél pontosan.

előbeszélgetés-a-tökéletes-esküvői-sminkért

2-3 órás?! Nem elég egy olcsóbb és gyorsan elkészített próbasmink?

„Hiszen ez még nem maga az esküvő! Egy profi sminkes csak fel tud dobni 30 perc alatt egy sminket!”

Sajnos valóban rengeteg „olcsó”, fél óra alatt összedobott próbasminkkel találkozhatsz az internetes hirdetések között. Egy alapos esküvői sminkes azonban a próbasmink idejéből csak 20-30 percet az előbeszélgetésre szán, nemhogy ennyi idő alatt el is készítse a sminkedet!

Ezzel ellentétben a „30 perces” sminkesnél egy gyors bemutatkozás után már bele is ülsz a székbe, majd már ecsettel a kezében sürgetően megkérdezi: „Na, és akkor milyen sminket szeretnél az esküvődre?” Erre a kérdésre azonban kevesen tudnak csak jól válaszolni. Ha valaki készült, akkor persze pár képet tud mutatni, amit Instagram-ról és Pinterest-ről letöltött. Ezek bizonyára fantasztikusan is mutatnak a szebbnél szebb modelleken, azonban egyáltalán nem biztos, hogy a Te stílusodhoz is passzolnak!

Egy alapos sminkes, akinél előbeszélgetés is van a próbasmink során, több irányított kérdéssel minden fontosat kiderít rólad és az esküvőtökről. Így nem fogod azt a sokkoló nyomást érezni magadon, hogy egy darab kérdésre válaszolva kell mindent egyedül kitalálnod, és minden apróságra gondolva átadnod a sminkesnek a fejedben létező (vagy még csak nem is létező) esküvői sminkről alkotott képedet.

Éppen ezért a 30 perc alatt összedobott, előbeszélgetést kihagyó sminkeseknél nagyon gyakran végül nem azt az esküvői sminket kapod, amire számítottál. Hacsak nem elégszel meg vele (ám ez igen ritka a menyasszonyok körében, akik teljesen érthető módon mindenből tökéleteset szeretnének), mehetsz a következő sminkeshez… Így pedig árban, illetve időben is rosszabbul jársz, mintha egyből egy profihoz fordultál volna!

Sajnos minden évben akad olyan menyasszonyom, aki már járt egy vagy több esküvői sminkesnél mielőtt kikötött nálam. Egytől egyig ugyan amiatt a probléma miatt nem azt kapták, amit szerettek volna: kimaradt a próbasmink során az előbeszélgetés.

hogy pontosan azt kapd amit szeretnél

De miért is olyan fontos az előbeszélgetés az esküvői smink elkészítéséhez?

Az előbeszélgetés során kap a sminkes pontos képet az elképzelésedről, illetve arról, hogy milyen stílus áll közel hozzád, és mit szeretnél kihozni magadból az esküvőd napján: esetleg az elegáns királynőt, a csábító királylányt, vagy inkább a bájosan visszafogott hercegnőt?

Egy személyre szabott esküvői smink esetén azonban a stílus megtalálásához nem csak a Te, hanem maga az esküvő stílusa is fontos!

És természetesen az sem mindegy, hogy a vőlegényed milyennek képzel el Téged a Nagy Napon, hiszen mégis csak neki szeretnél tetszeni a legjobban!

Ami az előbeszélgetésnél szintén kiderül: az összhang a sminkeseddel

Az előbeszélgetés során ismerheted meg közelebbről a sminkesedet is. Lényeges szempont ugyanis, hogy a sminkeseddel megtaláljátok az összhangot, és lelkesen segítsen kiválasztani számodra a legszebb esküvői sminket. Semmi sem rosszabb annál, mint amikor egy unott sminkes mellett egyedül vergődsz az internetről letöltött sminkek útvesztőjében…

Nagyon nem mindegy, hogy egy sminkes éppen hogy csak le akarja tudni a dolgot, vagy át tudja érezni a lelkesedésedet, és alig várja, hogy segítsen Neked a legszebb napod megvalósításában!

átbeszéljük az esküvői smink részleteit

Hogy néz ki nálam az előbeszélgetés?

A 2,5-3 órás próbasminkből körülbelül 20-30 percet fogunk kényelmesen egy csésze tea vagy kávé mellett eltölteni az előbeszélgetéssel. Így senki sem érzi azt, hogy sürgetve lenne.

A beszélgetésre hozhatsz inspirációs fotókat, amelyek segítenek nekem átlátni, hogy milyen stílus tetszik számodra a leginkább. Ha nem hozol, természetesen az sem baj, akkor majd én mutatok Neked!

Megbeszéljük azt is, hogy milyen színeket kedvelsz magadon, illetve milyen sminkelési szokásaid vannak: szoktad-e egyáltalán sminkelni magadat, ha igen, akkor milyen erősségű sminket használsz. Hiszen, ha sosem sminkeled magadat a mindennapokban, vagy csak egy kis szempillaspirált használsz, akkor egy erősebb sminket valószínűleg riasztónak találnál hirtelen magadon.

Az előbeszélgetés során végig a Te ízlésed mentén haladunk és semmit nem fogok rád erőltetni! Persze ettől függetlenül végig segíteni fogok abban, hogy mi illene a leginkább hozzád, vagy éppen a kedvenc színed mennyire passzol a szemed és a hajad színéhez.

Nem csak a Te ízlésedet beszéljük át, hanem azt is, hogy a vőlegényeddel mit beszéltetek meg otthon, és mi az, amit ő szeretne viszontlátni rajtad.

Ezután átbeszélünk minden olyan apróságot is, amelyről elsőre talán nem is gondolnád, hogy milyen fontos! Ilyen „apróság” minden információ, ami az esküvővel kapcsolatos. Nem csak az lényeges, hogy milyen ruha lesz rajtad, hanem az is, hogy magát az esküvőt milyennek tervezitek. Nem mindegy például, hogy régies vagy modern stílusa lesz a helyszínnek, illetve élénk színek vagy inkább matt árnyalatok fognak dominálni a dekorációban.

Sőt, még az is lényeges, hogy melyik évszakban lesz megtartva az esküvő!

tökéletes végeredmény


Mit fontos pontosan tudnom?

Talán nem is gondolnád, hogy mekkora jelentősége van az esküvői smink kapcsán az összhang szempontjából minden apró részletnek! Hogy tökéletes esküvői sminked legyen, az előbeszélgetés során kitérünk arra is, hogy

  • hogyan fog kinézni a cipőd,
  • lesz-e valami extra rajtad, mint nyaklánc, fátyol vagy fejdísz,
  • hogyan lesz elkészítve a frizurád,
  • a csokrod hogyan fog kinézni és milyen színekben fog pompázni, illetve
  • milyen lesz a helyszín stílusa, dekorációja és színvilága.

A fentieket olvasva, Te is láthatod, hogy mennyire összetett folyamat egy profi esküvői smink elkészítése, ami miatt a próbasmink előtti beszélgetést nem lehet kihagyni! Rengeteg időt, energiát és pénzt spórolhatsz meg magadnak, ha egyből a „hosszabb” esküvői próbasminket választod ahelyett, hogy egy elrontott próbasmink után még 2-3 helyre rohangálnál…

Azonban ügyelj arra, hogy a hosszabb és ezáltal előbeszélgetést is tartalmazó próbasminket végző esküvői sminkeseknél hamarabb betelnek a helyek! Ez már csak abból is adódik, hogy kevesebb menyasszonyt tudunk elvállalni egy napra, mivel jóval több időt szánunk Rád. Nem egyszer kellett már nekem is menyasszonyokat visszautasítanom, mert túl későn kértek időpontot. Hogy Te ne maradj le, foglalj minél előbb időpontot esküvői próbasminkre, ahol gondosan átbeszélünk mindent, hogy a Nagy Napra tökéletes esküvői sminked legyen!