esküvői smink

Esküvői smink előtti bőrápolás

Mit tegyél, ha Te is tündöklően szép esküvői sminket szeretnél?

Miért is fontos a megfelelő arcápolás az esküvőd előtt? Gondolom, Te is ámulatosan szeretnél kinézni az esküvőd napján. Ezt nem csodálom, hiszen az esküvőjén minden nő ugyanarra vágyik: hogy egy csodálatos hercegnő képében ragyoghasson. A csodálatos esküvői ruha és a lenyűgöző frizura mellé biztosan Te is olyan gyönyörű esküvői sminket szeretnél, amelynek egyszerre van a porcelánbaba bőrére hasonlító hatása, ugyanakkor olyan természetesen üde beütése is, mintha egyáltalán nem is lenne rajtad alapozó…

Sajnos azonban, amennyiben azt gondolod, hogy csak elmész az esküvőd előtt egy profi sminkeshez, aki azon nyomban porcelános bababőrt varázsol majd egy kis alapozóból az arcodra, akkor el kell, hogy keserítselek: ez egyáltalán nem ilyen egyszerű! Természetes bababőrt varázsló alapozó ugyanis nem létezik! Persze vannak nagyon jó minőségű alapozók (és fontos is, hogy a Te esküvői sminkesed is ilyet használjon), de minden problémát még ezek sem tudnak megoldani.

esküvői smink

Sokszor tapasztalom sajnos a munkám során, hogy a menyasszonyok az utolsó pillanatban szembesülnek a valósággal: hogy pikk-pakk egyik sminkes sem tudja számukra elkészíteni a megálmodott, tökéletes sminket, mert az arcbőrük nem lett időben felkészítve az esküvői smink alapozására.

De miért nem lehet rögtön porcelános bababőrt varázsolni az esküvői smink során?

Sajnos kevesünknek adatott csak meg az a szerencsés tulajdonság, hogy alapvetően tökéletesen sima az arcbőrünk. Azt hittük, hogy a kamaszkorunk lezártával majd szépen rendbejön a bőrünk, és végre élvezhetjük a sima arcbőr szépségét. Azonban ez nem mindannyiunknál alakult egészen úgy, ahogyan az elképzeltük…

Ugyanis fiatal felnőttként is sok nő szenved valamilyen problémával az arcbőrével kapcsolatban.

Talán Te is magadra ismersz valamelyikben az alábbiak közül:

 1. Szoktad azt érezni, hogy rettentően feszül az arcbőröd, mert annyira ki van száradva? Arról nem is beszélve, amikor hidegebbre fordul az idő, vagy éppen fúj a szél…
 2. Ugyan nem érzed száraznak a bőrödet, de mégsem elég ruganyos? Valószínűleg vízhiány van a háttérben!
 3. Hiába tisztítod rendszeresen az arcbőrödet, mégis állandóan zsírosnak érzed?
 4. Minden apróságra érzékeny a bőröd? Elég, ha egy kicsit megvakarod, vagy egy új krémet kensz fel rá, és máris kipirosodik? 
 5. Évről évre egyre több aknés heget, illetve minden nyár után újabb és újabb pigmentfoltot fedezel fel magadon?
 6. Úgy érzed, hogy a korodhoz képest több ráncod jelent már meg, mint kellene?
 7. Tágak a pórusaid, amelyekben ráadásul állandóan mitesszereket fedezel fel?
a megfelelő arcbőr nagyon fontos az esküvői sminknek

Ha ezek közül bármelyik is fennáll nálad, és nem kezdesz el időben foglalkozni az arcbőröddel, akkor sajnos lehet akármilyen profi egy esküvői sminkes, illetve csúcskategóriás egy alapozó, akkor sem lehet vele rögtön az esküvőd napján elérni a vágyott porcelánbőr hatást!

Amennyiben nincsen időben kezelve a bőröd, akkor az alapozó szinte csak rosszabbat fog tenni az arcoddal. Ugyanis, ebben az esetben az alapozó

 • beleülhet a ráncaidba, azok pedig még mélyebb barázdaként hatnak majd,
 • beleülhet az elhalt szarusejtekbe is, ettől a bőröd sokkal öregebbnek, fáradtabbnak és sápadtabbnak fog hatni,
 • és még foltosságot is okozhat.

Most joggal merülhet fel benned a kérdés, hogy az alapozó nem arra van, hogy mindent eltűntessen? Alapvetően de, azonban, ha egy problémás és elhanyagolt arcbőrön szeretnénk eltűntetni a bőrhibákat, akkor rengeteget kellene felvinni az alapozóból ahhoz, hogy a kívánt eredményt elérjük. Ezzel pedig olyan érzésed lenne az esküvőd napján, mint ahogyan egy frissen vakolt ház érezheti magát…

De ne aggódj, a helyzet egyáltalán nem reménytelen! Ha időben el kezdesz foglalkozni az arcbőröd ápolásával, akkor Neked is lehet bababőrű az arcod az esküvőd napján! Azonban valamivel többet kell érte tenned annál, mint hogy elmész egy esküvői sminkeshez. Természetesen, a profi sminkes sem kihagyható!

Most összeszedtem Neked, hogy mit tegyél meg annak érdekében most, hogy a Nagy Napon már tökéletes porcelánbőröd lehessen!

arcbőr megfelelő ápolása

Így ápold otthon a bőrödet!

Először is, ami a legfontosabb: Ha eddig az arcápolás nem volt a napi szintű rutinod része, akkor építsd bele a napodba reggel és lefekvés előtt.

Lehet elsőre ezt túl sok időnek fogod érezni, de hidd el, hogy az arcbőröd meghálálja a fáradozást! Ráadásul az arcápolást énidőnek is felfoghatod: végre egy pár perc a napból, amikor csak magaddal törődsz és van időd elmélyedni a saját gondolataidban!

Ezeket az arcápolási rutinokat végezd el rendszeresen:

 1. Minden este használj jó minőségű sminklemosót az arcodra és a szemedre! Semmiképpen se hagyd magadra éjszakára a sminkedet!
 2. Minden reggel és este használj az arcbőröd típusának megfelelő arctejet és tonikot!
  Az arctej segít eltávolítani még a szabad szemmel nemlátható sminkmaradványokat is a bőrödről, a tonikkal pedig visszaállíthatod a bőröd természetes pH értékét, ami roppant fontos a bőröd védekezőképességének és a hidratálásának a megőrzésében.
 3. Minden reggel és este használj olyan hidratáló krémet, ami megfelel a bőrtípusodnak! Egy jó minőségű hidratáló krém ugyanis védi az arcodat ért napi szintű káros környezeti hatásoktól. Ezen túl egész nap és éjszaka nedvességgel látja el a bőröd sejtjeit, így nem hagyja azokat kiszáradni, és sokkal fiatalosabbnak fogod érezni magadat! Ráadásul egy szépen hidratált bőrön nem csak a mindennapokban, de az esküvőd napján is szépen fog feküdni az alapozó!
 4. Heti rendszerességgel radírozd át a bőrödet, így eltávolítod róla az elhalt hámsejteket. Ha ezt rendszeresen elvégzed, akkor a bőröd sokkal simább lesz, a hidratáló krémek pedig sokkal jobban felszívódnak és hatékonyabban képesek kifejteni a hatásukat.
bőrápolás otthon

Ezzel az alap arcápolási rutinnal már rengeteget tehetsz a bőröd egészsége és szépsége érdekében, hogy aztán ragyogni tudjon az esküvőd napján!


Mért fontos az otthoni arcápolás mellett mégis kozmetikushoz is fordulnod?

Esküvői sminkesként és kozmetikusként sajnos sokszor tapasztalom, hogy hiába végzik el a menyasszonyok napi kétszer azt otthoni bőrápolást, még sincsen megfelelően ápolt állapotban a bőrük mire eljönnek hozzám az esküvői sminkelésre. Ennek hátterében általában az áll, hogy nem minőségi termékekkel ápolják a bőrüket, vagy nem az arcbőrüknek megfelelő arcápolókat használják.

Mi nők nem vagyunk egyformák, ahogyan az arcbőrünk sem. Így mindenkinek más és más arcápolási kezelésre van szüksége. Emiatt érdemes az otthoni arcápolást kiegészítened havonta egyszer kozmetikus által végzett kezelésekkel is. Kozmetikusként ugyanis nem csak, hogy felgyorsítom a folyamatot, hanem személyre szabottan, a bőrtípusod meghatározásával segítek számodra eligazodni az arcápolás útvesztőjében is.

arcápolás kozmetikussal

Honnan tudom a kozmetikusként, hogy milyen a bőrtípusod?

Ahhoz, hogy teljesen biztos legyek abban, hogy milyen a bőrtípusod, és milyen arcápolókra, illetve kezelésekre van szükséged, elvégzek a számodra egy bőrdiagnosztikát. Ugyanis ezzel a módszerrel pontosan meg tudom határozni, hogy kifejezetten a Te bőrödnek mire van szüksége.

Ezután pedig ajánlok Neked krémeket és arcápolókat otthoni használatra, így biztosan nem fogsz mellényúlni a választással!

Miért érdemes olyan esküvői sminkest választanod, aki egyben kozmetikus is?

Kozmetikusként és esküvői sminkesként összeállítok Neked egy speciális kezelési tervet, amivel közösen javítani tudunk a bőröd állapotán, hogy kellőképpen felkészítsük az esküvői sminkelésre.

Ezen kívül ahhoz, hogy biztosan elérjük a kívánt hatást, az otthoni arcápolásodat kiegészítem speciális kezeléssel is, amellyel mélyebbre tudom juttatni azokat a hatóanyagokat, amelyeket Te az otthoni kezeléssel csak felületesebben tudsz elvégezni.

Ezek az alkalmak ráadásul remek lehetőséget nyújtanak arra is, hogy közben közösen kitaláljuk, hogy milyen legyen az esküvői sminked, illetve átbeszéljük azt is, hogy mikor érdemes jönnöd esküvői próbasminkre.